web-idea.gr

Κατηγορία

Blog

Δημoσιεύτηκε

2015-12-16 10:09:47

Γράφτηκε από

Άλκηστις


Σου άρεσε το άρθρο; Κοινοποίησέ το!

#hashtags

Presents, Computers

Blog

5 δώρα για τους λάτρεις των PC

Αυτές τις γιορτές κάντε την έκπληξη στους αγαπημένους σας!

Ο Δεκέμβριος είναι μήνας δώρων αλλά και μήνας άγχους για όσους δεν μπορούν να αποφασίσουν τι να διαλέξουν για τους αγαπημένους τους. Ο χρόνος για σφαιρική έρευνα αγοράς αλλά και το ταλέντο για τη σωστή διαλογή ενός δώρου προσαρμοσμένο στα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες του εορτάζοντα φαντάζουν πολυτέλειες λίγο πριν το τέλος της χρονιάς, που όλοι τρέχουν να ολοκληρώσουν υποθέσεις του έτους.

Η Web-idea έρχεται να σας βγάλει από τη δύσκολη θέση, προτείνοντας δώρα για μικρούς και μεγάλους που αγάπουν ή θέλουν να μάθουν τον κόσμο της τεχνολογίας και της επιστήμης υπολογιστών. Οι προτάσεις μας απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, καθώς έχουν εκπαιδευτικό, λειτουργικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα και καλύπτουν κάθε budget.

 

Raspberry Pi microcomputer

Από το 2012, η Raspberry Pi Foundation έφερε την επανάσταση, λανσάροντας single-board υπολογιστές στο μέγεθος πιστωτικής κάρτας με σκοπό την εκμάθηση των βασικών της επιστήμης υπολογιστών σε σχολεία και αναπτυσσόμενες χώρες. Έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει πολλά προϊόντα τα οποία ακολουθούν το όραμα της Pi Foundation, να ενθαρρύνουν δηλαδή τα παιδιά (και όχι μόνο) να ξεκινήσουν τον προγραμματισμό, και ο οργανισμός προσφέρει πολλές –δωρεάν– online πηγές εκμάθησης ώστε να βοηθήσει τους Pi χρήστες στα πρώτα τους βήματα

Υπάρχει ακόμα και μία έκδοση του Minecraft κατασκευασμένο για Pi που περιέχει περιβάλλον κώδικα σε Python, και οι χρήστες μπορούν να «παίξουν» δημιουργώντας κώδικα για να χειριστούν τα τουβλάκια Minecraft.

Τιμή: 5-35 ευρώ

Πηγή

it-presents

 

arduino

Arduino Starter Kit

Το Arduino είναι μια εταιρεία, έργο και κοινότητα χρηστών ανοιχτού κώδικα hardware και λογισμικού, η οποία σχεδιάζει και παρασκευάζει kit για την κατασκευή ψηφιακών συσκευών και διαδραστικών αντικειμένων τα οποία μπορούν να αισθανθούν και να ελέγξουν άλλα αντικείμενα στο φυσικό περιβάλλον. Το πρώτο Arduino εισήχθη το 2005 και σκοπό είχε να παράσχει ένα φθηνό και εύκολο τρόπο σε νέους και επαγγελματίες να δημιουργήσουν συσκευές που αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον, χρησιμοποιώντας αισθητήρες και ενεργοποιητές. Τέτοια παραδείγματα συσκευών είναι απλά ρομπότ, θερμοστάτες και ανιχνευτές κίνησης.

Το Arduino Starter Kit παίρνει από το χεράκι το χρήστη και τον εισάγει στα βασικά του προγραμματισμού και της ηλεκτρονικής με πρακτικό τρόπο. Για αρχή προτείνεται η κατασκευή 15 projects με τη χρήση διαφορετικών εξαρτημάτων που επιτρέπουν τον έλεγχο του φυσικού περιβάλλοντος. Στη συνέχεια, και αφού ο χρήστης έχει εξοικειωθεί πλήρως, δίνεται μια παλέτα κώδικα και κυκλωμάτων για τη δημιουργία μιας ενδιαφέρουσας και χρήσιμης ιδέας.

Τιμή: 80 ευρώ

Πηγή

 

Μηχανικό Πληκτρολόγιο

Τα μηχανικά πληκτρολόγια σταδιακά κερδίζουν τις καρδιές όσων χρησιμοποιούν πολλές ώρες καθημερινά τον υπολογιστή και ζητούν τη βέλτιστη χρήση από το περιβάλλον εργασίας τους, πχ προγραμματιστές, γραμματείς, gamers. Σε αντίθεση με τα συμβατικά, μεμβρανικά που κυκλοφορούν κατά κόρον, τα μηχανικά πληκτρολόγια διαθέτουν διαφορετικό διακόπτη κάτω από κάθε πλήκτρο. Πρόκειται για μια τεχνολογία τόσο παλιά όσο και η ιδέα του πληκτρολογίου, ωστόσο έχει επανέλθει δυναμικά στις προτιμήσεις των χρηστών για τις πολλαπλές ωφέλειες που προσφέρει.

keyboard

 

Οι κυριότεροι λόγοι που πολλοί προτιμούν τα μηχανικά πληκτρολόγια είναι οι εξής:

  • Μειώνονται τα τυπογραφικά λάθη. Όχι μόνο βελτιώνεται η απτική ανάδραση που βιώνει ο χρήστης με το πάτημα των πλήκτρων, αλλά δημιουργείται και ένα αίσθημα σιγουριάς ότι τα επιθυμητά πλήκτρα πατήθηκαν και δεν χρειάζεται διπλο-έλεγχος απ΄το χρήστη. Επίσης, ο ελάχιστα διαφορετικός ήχος ανά πλήκτρο ενισχύει αυτή την αίσθηση σιγουριάς και τη λειτουργική σχέση χρήστη-αντικειμένου.
  • Αντέχει στο χρόνο και στη χρήση. Ανάλογα με το μοντέλο αγοράς, τα πληκτρολόγια κατατάσσονται ανά εκατομμύρια πληκτρολογήσεις, μέτρο το οποίο ξεπερνά κατά πολύ τις standard προσδοκίες ενός μεμβρανικού πληκτρολογίου. Ακόμα και σε περίπτωση βλάβης, η αντικατάσταση περιορίζεται μόνο στο πλήκτρο που την εμφάνισε και δεν απαιτεί την αλλαγή ολόκληρου του set. Τέλος, ο καθαρισμός και η συντήρηση παύει να είναι μία χρόνια και επίπονη αγγαρεία.
  • Μεγαλύτερη ικανοποίηση κατά τη χρήση. Αν και αυτή η δήλωση στηρίζεται κατά βάση στην υποκειμενική άποψη των χρηστών, οι περισσότεροι παραδέχονται ότι η καθημερινή χρήση του μηχανικού πληκτρολογίου καταλήγει σε αυξημένα ικανοποιητική εμπειρία πληκτρολόγησης. Μπορεί να φαίνεται λεπτομέρεια, ωστόσο όσοι χρησιμοποιούν το πληκτρολόγιο για πολλές ώρες ανά ημέρα, τόσο ως μέρος της δουλειάς τους όσο και λόγω gaming, απαιτούν τη μέγιστη σχέση λειτουργικότητας και ικανοποίησης από το εργαλείο τους. Έχει τεθεί ακόμα και το ενδεχόμενο τα μηχανικά πληκτρολόγια (ή έστω κάποια μοντέλα αυτών) να ανακουφίζουν τον πόνο λόγω του συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα.

Πολλοί θα παραπονεθούν ότι τα μηχανικά πλητρολόγια είναι πιο βαριά και πιο θορυβώδη, ωστόσο η χρήση τους δεν καταντά ενοχλητική ούτε για το χρήστη ούτε για τους γύρω του.

Τιμή: 90 -185 ευρώ (ανάλογα τον κατασκευαστή και το μοντέλο)

 

Cubelets robotic building blocks

Τα Cubelets είναι σαν ηλεκτρονικά Legos. Όχι μόνο αυτό, αλλά ο καταναλωτής μπορεί να τα συνδυάσει άμεσα με Lego (με blocks –υποδοχείς) για να αυξήσει οπτικά αυτό που χτίζει. Τα σπονδυλωτά Cubelets κολλάνε μεταξύ τους μέσω μαγνητών, επιτρέποντας στον καταναλωτή να συνδυάσει εύκολα τα διαφορετικά blocks ώστε να δημιουργήσει ρομπότ με διαφορετικές λειτουργίες. Για παράδειγμα τα blocks –αισθητήρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μετρήσουν τη θερμοκρασία ή την απόσταση. Ενώ τα blocks –κίνησης προσφέρουν λειτουργίες όπως περιστροφή ή μεταφορική κίνηση.

Το γεγονός ότι δεν απαιτείται κάποιος κώδικας για το χτίσιμο λειτουργικών ρομπότ, κάνει τα Cubelets κατάλληλα ακόμα και για παιδιά 4 ετών. Παράλληλα, πιο ανεπτυγμένες συμπεριφορές μπορούν να ενεργοποιηθούν και να ελεγχθούν από τους καταναλωτές, χρησιμοποιώντας ένα Bluetooth Cubelet block (το οποίο περιλαμβάνεται στο αρχικό πακέτο) και εναλλακτικά ένα προγραμματιστικό περιβάλλον για Mac ή Windows, το Cubelets Studio. Ή ακόμα, είναι δυνατή η αναβάθμιση στην αντίστοιχη εφαρμογή για κινητά σε iOS ή Android περιβάλλον. Ετσι, δίνονται επιπλέον δυνατότητες εκμάθησης πέρα από την απλή μέθοδο σύνδεστε–και–παίξτε.

Τιμή: 305 ευρώ

Πηγή

Χρησιμοποιούμε Cookies για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης.
Μάθετε περισσότερα Ok