web-idea.gr

Πώς να δημιουργήσετε ενδιαφέρον περιεχόμενο για την ιστοσελίδα σας

Κατηγορία

Blog

Δημoσιεύτηκε

2018-01-18 10:45:23

Γράφτηκε από

Άλκηστις


Σου άρεσε το άρθρο; Κοινοποίησέ το!

#hashtags

Copywriting, Website, SEO

Blog

Πώς να δημιουργήσετε ενδιαφέρον περιεχόμενο για την ιστοσελίδα σας

Content is King - αλλά πώς θα δημιουργήσετε τόσο καλό περιεχόμενο για την ιστοσελίδα σας, χωρίς να είστε παρωχημένοι;

Οι χρήστες έχουν βαρεθεί να βλέπουν τα ίδια και τα ίδια όλη την ώρα. Αυτό που χρειάζεται εκτός από φρέσκιες ιδέες για περιεχόμενο, είναι και η φρέσκια παρουσίαση περιεχομένου και η αίσθηση άνεσης στην ανάγνωσή του.

 • Οι λέξεις είναι για την εξιστόρηση μιας ιστορίας - όχι για τις εντυπώσεις

  Η γλώσσα που θα χρησιμοποιήσετε για να περιγράψετε το περιεχόμενο στους χρήστες της ιστοσελίδας σας θα πρέεπι να είναι καθημερινή. Να ευνοείται η αφήγηση και η εύκολη επεξήγηση των όρων, ώστε να δίνεται στο χρήστη η εντύπωση ότι έχει μια - σχεδόν - απ'ευθείας συζήτηση μαζί σας.

  Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, αποφύγετε τις βαρύγδουπες λέξεις. Ακόμα κι αν αποσκοπούν στην δημιουργία εντυπώσεων, πιο πιθανό είναι να μπερδέψουν και να αποπροσανατολίσουν τον αναγνώστη παρά να τον βοηθήσουν.

 • Κάθε σελίδα αποτελεί μια ιστορία

  Οι εσωτερικές σελίδες μιας ιστοσελίδας χρειάζονται για σας βοηθήσουν να παρουασιάσετε την εταιρεία στους πελάτες σας. Αντιμετωπίστε τις λοιπόν ως τέτοιες και όχι ως μηχανές εντυπωσιασμού και τα αποτελέσματα θα σας καταπλήξουν.

  Στην παρουσίαση της κάθε σελίδας, θα σας βοηθήσει πολύ το να την αντιμετωπίσετε ως μια ιστορία, με αρχή, μέση και τέλος. Αυτό το μοντέλο γραφής, όχι μόνο θα κρατήσει συμπαγές και κατανοητό το περιεχόμενο της σελίδας, αλλά θα διευκολύνει την ανάγνωσή του αφού ο λόγος θα "ρέει". Μιλήστε απλά, ειλικρινά και αφήστε τους χρήστες να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα γύρω από το άρθρο σας.

 • Παν μέτρον άριστον στις φωτογραφίες

  Είναι αλήθεια ότι η επένδυση μιας ιστοσελίδας με εντυπωσιακό φωτογραφικό υλικό την αναβαθμίζει και της δίνει ένα πιο καλλιτεχνικό κύρος. Η άλλη οψη του νομίσματος ωστόσο είναι ότι η υπερ-συσσώρευση φωτογραφιών καταλήγει να "μπουκώνει" την εσωτερική σελίδα και να κάνει ανυπόφορη την πλοήγηση σε αυτή, αφού το μάτι του αναγνώστη δεν μπορεί να εστιάσει πουθενά.

  Το μυστικό βρίσκεται στη συνδυαστική χρήση των φωτογραφιών με το κείμενο μιας σελίδας. Η βέλτιστη χρήση των φτογραφιών είναι να βρεθεί ένας δημιουργικός τρόπος ώστε να αποτελούν κομμάτι της ιστορίας που αφηγείστε. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι λίγες αλλά υψηλής ανάλυσης, και να δένουν συνερμικά με το κέιμενο που ακολουθεί ή περιβάλλουν, ώστε να δημιουργούν ένα πιο ολοκληρωμένο σύνολο παρουσίασης της ιστοσελίδας.

 • Επαναλάβετε τη συνταγή!

  Αφού λοιπόν καταλήξαμε ότι ο καλύτερος τρόπος παρουασίασης περιεχομένου μιας ιστοσελίδας είναι η εξιστόρηση μιας ιστορίας, με συνδυασμένη χρήση κειμένου και φωτογραφιών, τι άλλο μένει;

  Η συχνή ανανέωση της ιστοσελίδας! Όταν το περιεχόμενο σας αρέσει σε έναν χρήστη, θα περιμένει πάντα κάτι νεότερο. Ανανεώνετε συχνά το περιεχόμενο σας και φροντίστε να ενημερώνετε στα άρθρα σας για την συχνότητα που γράφετε.

 • Δώστε λόγο στους χρήστες

  Οι καλύτερες ιστορίες ξυπνούν την όρεξη για συζήτηση. Και αφού βρήκαμε ήδη τον τρόπο να παρουσιάζετε την εταιρεία σας με τον πιο ενδιαφέρον τρόπο, γιατί να μη δώσετε τη σκυτάλη και στους αναγνώστες σας. Μέσα στο κείμενο ή στο τέλος του, ρωτήστε τους χρήστες ερωτήσεις. Αφήστε τους να εκφράσουν την άποψή τους και να ξεκινήσετε ένα διάλογο, τόσο στην ιστοσελίδας σας όσο και στα Social Media της εταιρείας σας, όπου η συνομιλία των χρηστών είναι πιο εύκολη και άμεση.

  Έτσι δημιουργείτε επιπλέον περιεχόμενο μέσα στο υπάρχον άρθρο/εσωτερική σελίδα και βοηθάτε τους αναγνώστες σας να ενημερωθούν καλύτερα.


Βρείτε πιο πολλές ιδέες για την ιστοσελίδα σας στο άρθρο μας "Ποιες είναι οι πιο σημαντικές ιστοσελίδες της επιχείρησής σας"
Χρησιμοποιούμε Cookies για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης.
Μάθετε περισσότερα Ok